Het project

Residentie Drieshof springt dadelijk in het oog door een gevarieerd aanbod van woningen en appartementen, gecreëerd rondom een groene, publieke buitenruimte met veel aandacht voor hoge woonkwaliteit, goede oriëntatie, mooie tuinen met achterontsluiting, ruime dakterrassen...

  • In het binnengebied liggen 4 rijwoningen langsheen de publieke buitenruimte. De leefruimte op de gelijkvloerse verdieping opent zich over de volle breedte op de zuid georiënteerde tuin. De keuken kijkt uit op de groene publieke ruimte.
  • De 6 gestapelde appartementen in het kopgebouw kijken, afhankelijk van de oriëntatie, uit op het dorpsplein, het groene binnengebied of de voetgangersontsluiting aan de zijde van Woestijnroos. Het uitzicht op de publieke ruimte en de aanwezigheid van een privaat terras geven deze appartementen een grote leefkwaliteit. Op het gelijkvloers is een handelsruimte voorzien.
  • 2 atelierwoningen aan zijde "Dorp", zorgen voor de mogelijkheid om te werken vlakbij de eigen woning in het dorpscentrum. Door in 1° fase op het gelijkvloers enkel dienstruimtes ( een aparte inkom en toilet) te bouwen, geven we het “karkas” van het gelijkvloers maximale kansen voor een duurzaam gebruik. Het gelijkvloers met een vrije hoogte van 3 meter kan een winkelruimte of thuiskantoor bevatten, maar mits plaatsen van een keukenmeubel eenvoudig omgetoverd worden tot een ééngezinswoning met royale leefruimte, 4 slaapkamers, tuin en dakterras.
  • Een kangeroewoning beëindigt zowel het hoekgebouw als de strook rijwoningen op de kop. De gelijkvloerse woningen zijn ook toegankelijk voor personen met een verminderde mobiliteit alsook voor rolstoelgebruikers. De bovengelegen woningen zijn voldoende ruim voor een gezin. Deze woningen zijn eveneens flexibel opgebouwd : er is de mogelijkheid om beide volledig apart te ontsluiten, zonder interne verbinding.

Alle woningen en appartementen worden met hoogwaardige materialen afgewerkt en vormen een mooi geheel door het genuanceerde baksteenmetselwerk dat uniform wordt toegepast.

Omgevingsaanleg

Olen is een groene gemeente met prachtige bomen. De gemeenschappelijke buitenruimte van Residentie Drieshof wordt opgewaardeerd door het bewaren van een aantal mooie, oude eiken en beuken die reeds aanwezig zijn op het terrein, aangevuld met een waterpartij, die tegelijk een buffer is voor het regenwater. Een doorgang onder het gebouw zorgt voor een aansluiting van deze groene buitenruimte met de groene oase rond pastorie en het dorpsplein. Elke woning en elk appartement beschikt over een private autostaanplaats en een gemeenschappelijke fietsenberging.

Comfortabel en energiezuinig wonen

De doordachte indeling van de appartementen en woningen, samen met een doorgedreven thermische en -geluidsisolatie vormen de basis voor een hoog wooncomfort. Het energieverbruik wordt verder teruggedrongen door het wegwerken van koude bruggen en een hoge luchtdichtheid, gekoppeld met een uitgebalanceerd ventilatiesysteem. Er wordt een afweging gemaakt tussen verschillende alternatieve hernieuwbare energiebronnen, namelijk zonneboiler, zonnepanelen en een warmtepomp; om zo een gedeelte van de energie plaatselijk te produceren. Deze maatregelen, waarbij de focus ligt op het verminderen van de netto energiebehoefte en het verbeteren van het binnenklimaat, zorgen ervoor dat we nu al ruimschoots voldoen aan de eisen qua Energie Prestatie en Binnenklimaat die de overheid zal verstrengen vanaf 2016.